top of page
Villa Skansen,airbnb Austevoll,utleie Austevoll

Ut mot havet

Villa Skansen ligger idyllisk til på Kalve i Austevoll, fem minutters kjøring fra Bakkasund, med enestående utsikt mot skjærgården i Kalsvika, Folgefonna isbre og vindmølleparken på Fitjar. Villaens nærmeste naboer er Nordsjøløypa og det spektakulære utkikkspunktet Skansen, der du kan nyte synet av Marsteinen fyr og det åpne ville havet, kun 1,5 km unna til fots.


Villa Skansen er del av et nabolag med flere andre flotte fritidsboliger, en båthavn og to felles badeplasser. Kommunesenteret Storebø er den største bygden, mens idylliske Bekkjarvik og den lune gjestehavnen helt sør i kommunen er et yndet turistmål, spesielt i sommerhalvåret. Her kan du nyte en gastronomisk opplevelse tilberedt av kokk og Bocuse dO’r champion Ørjan Johannesen på Bekkjarvik Gjestgiveri.


Austevoll er en øykommune vest i Hordaland  bestående av i alt 667 øyer, holmer og skjær. Øyriket er lokalisert mellom Bergen i nord og Stord i sør, og er tilknyttet fastlandet via to forskjellige fergesamband; Krokeide-Hufthamar og Sandvikvåg-Husavik. Det er broforbindelse mellom de fleste store øyene, både store og små broer.


Kjøreturen fra fergekaien er en flott reise i seg selv gjennom fiskevær, forbi meget idylliske badeviker og fascinerende kystlandskap. På siste del av reisen – mens du gleder deg til å komme frem til Villa Skansen – kan du nyte synet av villsauene som beiter langs veibanen og som ikke er redde for å legge seg ned og hvile midt i veien.

På vei til Kalve på Stora Kalsøy passeres både Torangsvåg og Bakkasund, hvor man finner den lokale landhandelen og en flott gjestehavn for båtfolket.

Villa Skansen,airbnb Austevoll,utleie Austevoll

Fakta:

Skansen: 1,5 km
Bakkasund: 5 min
Storebø: 18 min
Bekkjarvik: 35 min

Bergen: 1t 35 min
Flyplass: 1t 20 min
Hufthamar: 25 min
Krokeide: 50 min

Beliggenhet

austevoll.jpg
bottom of page